Pécsi Tudományegyetem

Zenélő Egyetem

 

Az alternatív zene színeterei ma: ZEN Fesztiválegyetem a Fishing on Orfűn

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Izgalmas beszélgetések csütörtökön, pénteken és szombaton 15:00-kor a Nagysátorban a Zenélő Egyetem jóvoltából!
Moderátor: Tóth Barbi


CSÜTÖRTÖK

Kritikai újságírás és alternatív zenei közösségek - Haász János (Index), Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & The Love Band)

A beszélgetés olyan kérdéseket boncolgat, mint például, hogy hogyan alakítja a zenei ízlést a kritika, vagy létezik-e egyáltalán itthon kritikai újságírás? A zenei szaksajtó pár médiuma még tartja magát a print kiadványokhoz, de az azonnali vélemény az esetek 90%-ban az interneten születik. A rapid észrevételekre érkező azonnali reakciók és az így létrejövő comment-chain pedig ritkán marad tárgyilagos. 

PÉNTEK

Színpadon és azon túl: az előadó szerepe a közösségépítésben - Lázár Domokos (Esti Kornél, Lázár Tesók), Áron Andris Apey (Apey & The Pea)

A közösségépítést nem minden produkció érzi sajátjának. Olyan zenészekkel beszélgetünk pénteken, akiknek pályája során fontos szerepet játszott az a szubkulturális közösség, amely mellettük áll, velük egy irányba néz.

SZOMBAT

Lehet-e a magyar zenész influencer? Szubkulturális közeg alakukása az online térben  - Guld Ádám (PTE BTK), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana)

A pillanatnyi hírességek feltűnése és hanyatlása mindennapos, a fogyasztót érő ingerek gyors változása egyre nehezebben alakít ki tartós elköteleződést, rajongói bázist. Milyen folyamatok alakítják az online szerveződő szubkulturális közösségeket, és mit tehet az előadó a figyelem megtartása érdekében? 

 

A Fishing on Orfű teljes programja elérhető ITT, az idei fesztivál Facebook eseménye pedig ITT.