Pécsi Tudományegyetem

Zenélő Egyetem

 

A Lékkör képviseli Pécset a Budapest Music Expon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az NKA Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által támogatott Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat szeptember 28-án Pécsett folytatódott. Az előző években, az Ördögkatlan fesztiválon megrendezett esemény szervezői ezúttal új helyszínen, a Pécsi Est Caféban  biztosítottak fellépési lehetőséget a feltörekvő zenekaroknak.

A pénteken megszervezett Z Faktor tehetségkutatón tíz formáció mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt. A bírálóbizottság – Koncz Balázs és Tóth Barbara, a PTE Zenélő Egyetem képviselői, Gellai Gergő és Papp András, a Made in Pécs Fesztivál szervezői, Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, valamint a Mongooz And The Magnet zenekar tagjai – a pécsi LÉKKÖR zenekart juttatta tovább az országos döntőbe.

„Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy pénteken egy kiváló pécsi minifesztivál keretein belül megmutathattuk magunkat, illetve megtekinthettünk 10 különböző zenekart és szemléletet arról, hogy mit is hívunk zenének!” – nyilatkozták a zenekar tagjai.

A pécsi csapat 2014 őszén alakult meg, azzal a céllal, hogy egy új szemszögből mutassák be az alter rock műfaját. Hanzli Fanni énekesnő, Barka Gergely basszusgitáros, Menyhárt Dániel gitáros és Szentendrey Roland dobos alkotja a formációt. Megalakulásuk után két évvel, 2016 novemberében a Keret Blogon debütált Súlytalan című első EP lemezük, amelyet idén áprilisban újabb követett, Bábozó címmel.

Velük együtt immár teljes az idei Öröm a zene országos döntőjének mezőnye. A megyei döntők győztesei a Budapest Music Expo-n mérik össze tudásukat: október 7-én kiderül, hogy ki a 2017/18-as évad legtehetségesebb feltörekvő zenekara.

 

Forrás: Hangfoglaló Progam

https://hangfoglalo.hu/hirek/698/-orom-a-zene-a-baranyai-dontos-is-megvan